Moi lukija! Tämä on Kostamus-yhtyeen bio ja kaiken tarvittavan tiedon kattava historiikki.

Kostamus kasattiin kokoon 2007 puolivälissä yksinkertaisella puhelinringillä, johon silloisen kokoonpanon jokainen bändin jäsen vastasi kaikesta päätellen myöntävästi. Kolme meistä : Toni – kitara, Ilkka – basso ja Jan – rummut (poistui 2017), jaksoimme olla erossa musatouhuista noin vuoden päivät. Jokaisella meistä oli jonkin sortin musiikkihistoria. Äänilevyjä oli jokainen ennenkin julkaissut (jopa saman bändin leivissä) ja keikkoja ovat kaikki soitelleet ympäri Suomenmaan. Radioaalloiltakin on meidän soitantoamme saattanut toisinaan bongata. Vuonna 2006 loppui meidän aikaisempi aktiivisoitantomme (kylläkin eri bändin nimellä). Reilussa vuodessa ahdistukset alkoivat kuitenkin kasvamaan sisällämme sen verran kovasti, että oli parempi kokoontua yhteen niitä käsittelemään. Tuon käsittelyn tuloksena saatiin tehtyä muutama demoveto ja todettiin patoutumiemme olevan sitä luokkaa, että kannattaisihan niitä hieman jakaa muillekin. Toki sillä edellytyksellä että joku täyspäinen vaan puuhaan suostuisi. Mutta ei me oikeastaan koskaan epäilty etteikö joku noita rainoja saattaisi ihmisten kuultaviksi, ehkä siksi kun oltiin sellaisia itsevarmoja lurjuksia. Ja ehkä siksi, että biisit olivat luokaltaan rautaisia rautaisannoksia kurjuudessa rypeville sieluille, joita luullaksemme Suomesta löytyi liikaakin niinä epävarmoina aikoina.

Tärkein pointti meille kuitenkin oli saada tehdä itse koko levy. Alusta loppuun ilman ”asiantuntijoiden” turhia tohinoita, joihin oltiin totaalisesti kyllästytty edellisten bändien kanssa. Tiedettiin suunnilleen minkälaisia soundimaailmoja haettaisiin ja minkälaisia sanoituksia tehtäisiin. Eikä siinä oikeastaan sitten muuta tuumittukaan, alettiin tulkitsemaan tuntojamme biisien muotoon ja melodiat tungettiin sanoilla täyteen. Sanoilla, joita niin kauan tuli pidettyä sisällä.
Tällä kyseisellä tavalla vuonna 2008 aloimme työstämään levyä yhteistyössä Pajula Recordsin kanssa.

Vuonna 2010 ilmestyi debyyttialbumi, Kostamus – Murheistenranta(Pajula Records)
Albumin raidoista ”Tie” sai hieman huomiota olemalla nelosen Kallio – sarjan mainosklipeissä tunnelmanluojana ja tämä poiki kappaleelle myös pienet radiosoitot.
Kenties levyn suurin saavutus kuitenkin oli levy itsessään ja etenkin biisien saaminen ulos systeemistä.
No. Olo oli tyhjä. Tyhjä kuin vappupallolla joulukuussa ja kun jouluja oli kulunut seitsemisen lisää ilman suurempaa musikaalista juhlaa, piti miettiä mitä tehdä? Jotain uutta.

2017 bändiimme liittyi uusi laulusolisti. Kaisa (laulu) on opiskellut mm. klassista laulua ja ollut mukana erimuotoisissa kokoonpanoissa ja produktioissa. Laulajan musiikillinen historia on lähes hänen itsensä ikäinen. Kaisa vastaa uuden levymme lauluosuuksista ja on mukana sanoitustyössä.

Kevät 2017 olikin Kostamukselle muutoksen aikaa. Kokoonpano muuttui, musiikkityyli muuttui ja siitä vanhasta suomirockmelankolia-Kostamuksesta jäljelle jäi vain muistot.

Vuosina 2018  ja 2019 Kostamus löysi oman uuden tyylinsä ja soundinsa. EP- albumia työstettiin lujuudella ja hartaudella. 2019 on myös vuosi milloin uudesta Kostamuksesta hioutui vahva oman tiensä kulkeva bändi.